23/12

Snön ligger vit om taken & likt tomten är jag den ända som är vaken…

…på soffan ligger Lillis och snarkar. Mätt, torr & belåten!

Har miljoner saker kvar på ”att göra listan” innan vi kan fira jul. Ändå känner jag ett inre lugn och har inte vett på att tänka framåt och att stressa. Är det detta som kallas julefrid?

Här hemma står vår vackra gran som doftar underbart, överallt brinner det ljus och utanför fönstret har vi en gnistrande frostig vinter! Stereon spelar maniskt på med julmusik i alla dess former och jag bara älskar dessa dagar innan jul!

…& imorgon är det dags! Hilmas allra första jul och Wilmer, som kanske trots att det är hans tredje jul ,för första gången förstår vad julafton, paket och tomten innebär. Kommer att bli den bästa någonsin! I år ska vi dessutom fira jul här hemma och har därför pyntat lite extra mycket med röda färger och tomtar för att den rätta känslan ska infinna sig.                                                                                                                        I kväll när Wilmer har somnat kommer golvet under granen att fyllas med julklappar och en kommer att ligga i julstrumpan vid hans säng imorgon när han vaknar!

 Våran lilla Hilma har även förvandlats till en ”riktig bebis”. Sedan en månad tillbaka fick vår lilla skrika en special ersättning utskriven utav barnläkaren som var fri ifrån mjölkprotein & vips så blev allt så mycket bättre! De långa dagarna med timmar av skrik och ett litet barn förtvivlat av magkip  försvann och vi kunde äntligen njuta av vår bebis!

För första gången på 2,5 månad såg jag lilla Hilma sova med avslappnad kropp, hon började fästa blicken, jollra och le.  Är det såhär underbart det skulle vara?

 

Nu kämpar vi mest här hemma med super trotsiga yrvädret Wilmer som kan ALLT själv, är envis som en gammal åsna, gör allt tvärtemot om det inte är så att vi VILL att han ska göra det för då gör han motsatsen (omvänd psykologi fungerar alltså inte!). Han kan snacka sig ur det mesta och vet precis hur  man ska blinka med ögonfransarna för att få sin vilja igenom… Har senaste dagarna kört med att han ska tänka sig för då tomtarna lurar omkring och tittar om han är snäll. Undrar vad jag ska köra med efter jul??

Men nu lägger vi allt gammalt groll bakom  oss för om en halvtimma hämtar jag hem lillen från dagis och sedan skall det banne mig vara god stämning här hemma! Ikväll är det uppe-sittar-kväll och den kommer att innehålla julklapps inslagning, lite julstäd, dukning, köttbulle lagning och sedan när alla måsten är gjorda den obligatoriska julskinkmackan och glögg!!!

 

Önskar dig en riktigt god jul !

 


RSS 2.0