tisdagen 23/11

Tacksamhetens dag!

 

Sitter i soffan med datorn i knät och en rykandes nybryggd kopp kaffe bredvid mig! I andra änden av soffan ligger min lilla Hilma, super förkyld och trött.

Igår var en hemsk dag. Wilmer var hemma eftersom han (p.g.a. Hilmas kolik) blivit lovad att få vara två lång dagar istället för 3 tim/dag. Hilma skrek konstant mellan 9-13.15 då jag tryckte ner henne högröd och stel som en pinne i vagnen för att gå till BVC. Båda barnen somnade men lillan hann bara sova en halvtimma för sedan var det dags för 2 månaders kontroll och alla kläder skulle av innan vägning & mätning. Sedan var det igång igen….Gallskriket. Pust!

Ringde lite lätt desperat efter barnens farmor & frågade om hon ville komma hit och hjälpa mig den lååånga timman som var kvar innan Mikael skulle komma hem…& som alltid ställde hon upp & Wilmer fick för första gången under dagen LEKA och sällskap. Stackaren…  Vet inte vem jag ska tycka mest synd om ibland, Hilma med magont eller Wilmer som vissa dagar kan betraktas som föräldralös??

Ber till högre makter att detta verkligen ger med sig snart! 

När jag sitter här och gnäller inser jag hur lätt det är att fokusera sina tankar på det negativa i sin omgivning istället för att uppskatta allt det underbara jag har!...

Så här kommer några bilder för att jag ska minnas vilket härligt liv jag har…

Det började dagen då jag träffade denna underbara man...

...& det blev vi två...

...& vår kärlek resulterade i..

...men det bästa av allt var när han kom!

...& att möta hans underbara blick varje dag...

...vi bleven liten familj..

..som 2,5 år senare ökade i storlek...

....& där inne gömde sig lillasyster Hilma..

...som oftast ser ut såhär, fast vi älskar henne ändå!...

...det är därför på sin plats att tacka dessa två ♥ för all hjäp..

...& för alla fina ögonblick som man inte vill varken missa eller glömma...

...jag har mycket att vara tacksam över..

..men framför allt över dessa två!!


puss&kärlek



torsdagen den 11/11

...friska igen!
Blev inga vattkoppor, vet inte om jag blir lättad eller besviken. Är ju rätt skönt att ha det överstökat men å andra sidan skadar det inte om lilla Hilma blir några månader äldre först!

Idag har jag och barnen haft en underbar dag! Det började med att hilma sov i 8 timmar i natt utan att äta!...sedan när wille vaknade tog vi oss en dusch och sedan en sen lååång frukost!
Vädret har vart underbart med kall luft, snö och solsken så vi gick ut på en promenad och avslutade med att göra en snögubbe på gården! "GubbenSnö" : )

När vi kom in fick Hilmis en flaska ersättning och jag och wille myste till det i soffan med lite varm choklad!

Nu har pappa Mikael kommit hem och det vankas tacos för hela slanten.
Imorgon blir det badhuset för W & M och sedan på kvällen ska jag upp till Cissi på lite tjej mys!






Puss&Kram


onsdagen den 10/11

Småbarnskaos!

 

Hade tänkt mig en mysig period då höstrusket busar utanför fönstret medans jag och Wilmer bygger med lego på vardagsrumsmattan och lilla Hilma snusar gott i soffan. Hon vaknar, äter, bajsar och sover. Våran älskade bäbis som tar snudd på ingen tid och är nöjd med det mesta.

Istället har vi fått en bäbis med magont nästan dygnets alla timmar. Den förut pigga och glada mamman har förvandlats till en trött, sur och gnällig zombie. Wilmer, världens goaste tvååring passar självklart på att samtidigt köra en rivstart in i sin värsta trotsålder och blir lite extra ”uppmärksamhets hungrig” varje gång lillasyster skriker.

Vi gungar, vaggar, vyssjar, dansar, drar vagnen, skakar vagnen, drar på bärselen, vandrar omkring och börjar om från början igen…

Har vart en otroligt tuff och krävande tid för ALLA  i familjen sedan lilla Hilma kom till världen med sina starka stämmor. Den bäbislyckan som jag kände med Wilmer har inte riktigt infunnits sig ännu. Missförstå mig inte, jag älskar såklart min skrikiga bäbis men sömnbristen lägger en liten skugga över alla de bra stunderna.

Fick efter noga överläggning sluta amma då jag redan provat en laktosfri-, kryddfri-, lökfrikost, minifom- & semper droppar och INGENTING gett resultat. Ger nu mjölkersättning och Hilmas lilla mage har faktiskt blivit något bättre! Hoppas att det snart blir helt bra så att vi kan börja träffa folk igen. Har praktiskt taget isolerat oss det sista då det blir mer stress än nöje med ledsna barn!

En av fördelarna med ersättningen är att Mikael kan ta matningarna ibland så att jag kan få sova : )

Idag är jag dessutom hemma med en förkyld Wilmer, stackaren hade 39,2 i temp när han kom hem ifrån dagis igår. Var aningen prickig i morse så vi får se hur detta utvecklar sig, går tydligen vattkoppor i byn. Har även hunnit med en visit på BVC då Hilma Maräng fått svamp i munnen. Tråkigt med sjuka barn när vi igår fick en decimeter snö! Hade sett fram emot en eftermiddag i pulkabacken med Wille, blev inget med det igår, blir inget idag heller så nu hoppas vi att snön får ligga kvar tills imorgon också!

I helgen blir det lugnt, (som vanligt) på Söndag skall jag & mamma åka på våran årliga tur till Överlidas hantverks- & julmarknad! Älskar Julmarknader, helst skall dom vara i någon ladugård, det ska vara iskallt och ligga ett par decimeter snö, utanför skall några gubbar i tomteluvor spela julmusik på dragspel och alla går runt och smuttar på kokande varm glögg som det bjuds på! Åh, va mysigt!

Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och krypa ner jämte min ynkliga son i soffan och titta på filmen ”stora maskiner” för etthundrafemtionde gången idag!

Tjingeling!


RSS 2.0