En underbar dag i Maj

Sommaren är här, äntligen med allt vad det innebär. Sol, värme, solbrända axlar, fräknar, getingar, glass, grönska & små barfotingar:)
Livet i hus är om möjligt ÄNNU underbarare nu på sommaren. En fantastisk trädgård där alla möjliga blommor samsas med rutshkana, gungställning, cyklar & studsmatta.

Jag har bara två skoldagar kvar innan sommarlov, som visserligen innehåller tre redovisningar och en enskild inlämning men ändå. Vad gör väl det? 3 förhoppningsvis soliga månaders ledighet med det finaste små grynen väntar.

Idag har vart en extra bra dag. Hämtade barnen på dagis och tog med dem & picknick till sjön för några timmars lek i det fria. Kom hem och åt kvällsmat i trädgården när jag får reda på att jag vunnit en tävling där priset var målarfärg till ett värde av 5000:- & vi som ska måla om huset i sommar:) blev så glad!


Philadelphiabullar i långpanna!

Ca 25st

5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 paket jäst (50g) för söta degar
1 dl socker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphia
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölen till 37 grader och rör ut jästen med. Blanda i det rumsvarma smöret, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta dagen smidig, gärna i maskin! Använd en ungsplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i hörnorna (den ska vara kladdig och lös!). Lägg över en bakduk och låt jästa i 30 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.

När degen jäst färdigt gör du små hål (4*6) jämt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 200 grader i 15-20 min eller tills den fått färg. Skär sedan upp i rutor och frys det som inte ska ätas upp direkt!

Mums!


RSS 2.0