Måleri målera...

Yes, då var man på plats igen... Tjoflöjt va de går:)
Nu tar jag och svärmor fika paus!

Det gäller att se charmen i kaoset!


Väntar..

Sitter i bilen och väntar på att klockan ska slå 15.00, då börjar mitt mentors möte. Har vart inne en sväng i Borås nu innan och köpt golv till Willes nya rum:) direkt efter mötet styr jag bilen mot viared och Boråstapeter då jag ska till världens bästa Björn och välja tapeter till huset:) känner att vi börjar nå vårt mål nu:)
Igår kväll var jag och Mikael uppe i huset och målade färdigt vardagsrumstaket och målade kökstaket för andra gången:) FY så jobbigt det var MEN så fint det blev!

Nu längtar jag såå tills alla möbler är på plats och vi kan tända en liten brasa!

-ett grått och regnigt Borås, roligare utsikt kan man ha!-


Tyst som en mus

Vad livar väl upp en grå och trist måndag morgon bättre en detta lilla busfrö?
Det blev "oroväckande" tyst så jag ropade efter Hilma och letade.. Fann henne tillslut, tyst som en mus med bus i blicken i torktumlaren. Överlycklig och alldeles grå i håret av allt "kläd ludd"!
Tittut mamma!


Mittemellan

Två veckor kvar till jul och här finns INGEN julkänsla! Stökigt, avskalat, flyttlådor och kaos. Inte en tillstymmelse till adventsmys & jag lider!
Jag som älskar denna tiden på året med julgran, adventsstjärnor & tända ljus.

Får istället glädjas åt det som komma skall och att vårt nya hem faktiskt börjar ta form:) i dagarna tre har vi vart i huset till nära midnatt & slipat & målat!
Nu är barnens rum så gott som klara, bara lite tapeter och en Marta kvar. Paneltaket i hallen har målats tre gånger och är vitt och fint. Imorgon gör jag färdigt hallen sedan ger vi oss på vardagsrummet! Kul när det går fort och blir sååå bra!
Lägger upp före- & efter bilder när det är klart!
Ikväll är Mikael på Åhaga med sitt jobb och har kul.
Jag ska inta sängkläder och hoppas på en lugn natt!
P&K


Vaken&Tankspridd

Ligger i sängen och lyssnar till det bästa av alla ljud, Hilmas små snarkningar... Mikael ligger vägg i vägg inne hos Wilmer som under dagen troligtvis drabbats av någon form av allergisk reaktion med prickig kropp och ömmande tunga:( Vct imorgon bitti pronto!
Kan undra hur denna vintern blir... ?!

Imorse vaknade vi till ett vitt vinterlandskap, solsken och minusgrader, underbart och efterlängtat! Nästan så man fick lite julkänsla såhär 19 (strax 18) dagar innan dopparedagen:)
Imorgon ska vi till banken för en sista träff med tidigare husägarna sedan är huset vårt, bara VÅRT! Så imorgon efter skolan ska jag svänga förbi färgbutiken i Borås och införskaffa oss ett antal liter vit färg i olika former:)...äntligen kan vi köra igång!
Så, som sagt, nu ligger jag här i sängen, vaken och tankspridd...riva tapet? Måla? Spackla? Gipsskivor?...vad är billigast? Vad är lättast? Vad blir bäst & hur vill jag ha det?
Blir nog inga kloka svar just nu...får stänga mina blå och fortsätta grubblandet imorgon.
Puss&Kärkek


Ullared..

Idag har Wilmer packat sin lilla "Dramaten" med filmer, sin nalleballe & chokladkalendern för att gå hem till mormor och övernatta, så jag, Mikael & Hilma trotsade allas förmaningar och åkte till Ullared, gekås.

Dagen började med att vi låg mer än en timma efter i "tidsschemat", släpkärran var redan utlånad, ösregn, storm och väl framme väntade oss en 200 meter lång kö..!
Helt hysteriskt mycket folk! Gjorde ett seriöst övervägande att vända i dörren men insåg ganska fort att det inte lär bli mer folktomt på Ullared innan jul, så det var bara att gilla läget:)
Fick trots allt tag på det vi skulle ha och lite därtill!
På vägen hem svängde vi förbi familjen Thalinsson/Edvinsson, fick bli en snabb titt på säkert avstånd då förkylningen fortfarande gör sig påmind! Lille Wiggo var en fantastiskt söt bäbis och huset deras gjorde mig verkligen imponerad! Bra med lite inspiration såhär innan renovering:)
Väl hemma fick vi besök av världens finaste vänner Evelina, Daniel & Elven, vi åt pizza och tog igen förlorad tid.
Nu har gästerna lämnat oss, vi har slagit in årets hittills köpta julklappar och nu pustar vi ut på soffan. Mikael kollar på filmen "the priest", vad är det för skit?!
Sitter nog här tills jag ögonen går i kors sedan makar jag mig upp en trappa till sängen! Imorgon tänkte vi köra upp all BRÖTE ifrån förrådet till huset... Hard work work:)

Wilmer redo för ett mormor besök!


Mobil blogg?!

Häftigt! Sitter i soffan och knappar på min iPhone så glaset ryker. Äntligen kan man även mobil blogga, det har jag längtat efter!

Gjorde min sista vfu dag i förskoleklassen igår, känner mig nöjd med mitt arbete och fick lysande omdöme av min snälla handledare:) kul! Idag såg jag fram emot en ledig dag på gekås med syster ich mamma, för att sedan åka vidare och snusa på nytillskottet i familjen Thalinsson, 6:e barnet i ordningen:) en liten Wiggo, kul!
MEN här sitter jag nu,med förkylningen deluxe och huvudvärken from hell!
Hilma maräng ser ut som en försupen alkis ned sina röd geggiga ögon, stackarn hann vara utav penicillin i en halv dag efter halsflussen innan ögoninflammationen slog till med dunder och brak...
Livet i ett nötskal när man är småbarnsförälder:)

Mikael ringde iallafall hem nyss med den goda nyheten att vi får nycklarna till huset ikväll:)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe medans Lill & stor kotten tittar på "samsam".

Puss&kärlek


RSS 2.0