fredag 18/12

...då var det helg igen:) Klagar inte, men vart tar veckorna vägen?!

Nu blir det till att handla klart alla julklapparna i helgen! Har skjutit upp detta alldeles för läng, men nu är det inte ens en vacka kvar ju! Ahhhhh! Om jag har råd med några....
I går på nyheterna berättade dom för alla oss med rörliga räntor och direktel att elen nu mera kostar 14kr/kw h!! Kan kanske höjas ända upp till 40 kr/ kw h. Vår lägenhet drar i snitt 1000kw h i månaden vilket i ett Skräcksenario skulle innebära en månads kostnad på 40000! Men så mycket vet jag att det inte kommer att bli, men jag fik mig en riktig chock i går kväll. Blev helt nollad. Hur fan skulle detta kunna gå ihop sig? Men i dag lyckades min duktiga man ialla fall binda våran ränta f.o.m 1/1 2010! Skönt då blir det i värsta fall bara två veckor med dessa rekord höga priser! jaja, tiden får utvisa om det blir till att bo på gatan och käka sopor i början på nästa år. Hade nog känts konstigt med en splitans ny bil parkerad utanför? Blocket!!!:D

I dag har jag vart en sväng i skolan och haft tenta, det gick nog bra tror jag, nu är det bara att ladda inför nästa som infinner sig den 14 januari. Varför köra på ett lugnt tempo när man hur enkeelt som helst kan stressa ihäl alla lärar studerande?:)

I går satt jag och log som ett fån i n timma! Tittade på The grande finale i Bonde söker fru. Tilde & Stefan, vilket par! Man kan nog inte bli mer tok kära en vad dom är, de gråter ju av lycka så fort dom tittar på varandra. Minns knappt hur det kändes;) 

Nu skall jag snabbt och kvick förvandla mitt kråkslott till ett rent paradis innan jag hämtar min lille marodör på dagis. Sedan skall vi hem och äta middag och sedan skall han och pappaMikael upp till simhallen och bada med Robban och Oskar! Då skall jag passa på att bearbeta min essä och publicera den så att det är avklarat sedan.

I Morgon skall vi till Liserberg med fam Bränmar Light, blir nog kallt och mysigt! Ser jag fram emot!

Mot damsugaren....................................>

måndag 14/12



Haha, sitter och tittar på nyhetsmorgon "efter tio" på tv4, det är blogg tema denna veckan och idag är BlondinBella på besök med sin pojkvän som också han, tro det eller ej, bloggar! Bella har 300 000 besökare i veckan, hon har en anställd assistent och plockar själv ut en lön på 35000:- i mån/ efter skatt! Herregud, jag undrar vad det är som lockar? Jag är glad om någon annan en min lilla mamma läser min  blogg någon gång emellan åt:)

jaja,
Helgen har vart underbar! I fredags var jag och Wille hemma själva. Vi passade på att besöka fredagnattan här i Svenljunga, bäddade ner W i vagnen med overall filtar och lilla nallen, det tog ca 5 min sen sov han som en stock:) Jag och mamma gick runt och drck lite varm glögg, tilttade i affärer och fick lite mer julkänsla en tidigare. Fyndde 1 kg kaffe för en tia, och varsin sticksåg från Black and decker för 50 kr! Fick även  inhandlat en julklapp till Mikael. Kl nio var Svenljungas stolthet Robin Bengtsson på scen med sitt band, vi hade vid den tiden blå frusna tår, för mycket kassar, röda näsor och lite för lite ork fö att stanna kvar, men det lät bra det lilla vi hörde!

I Lördags åkte jag W och mamma till Göteborg! Vi började med den obligatoriska fikan på trätorgets underbara fik med Coffe, sedan åkte vi till Flatås för att installera oss hos våra vänner!
På kvällen bakade jag, Therese och barnen pepparkakor med massa glasyr:) Det blev mycket lek & bus!

Lilla Leia tyckte att det var jätte kul att ille och bosse (wille och josse) kom på besök, haha-Sötnos!

I går när vi kom hem blev Wilmer såå glad att få träffa sin pappa, så det blev inte mycket mer en att äta lite kvällsmat och tvätta upp tvätten från helgen.

Idag försov sig hela familjen till kl nio! Gaaah! Så pinsamt, det var ingen större fara för mid då jag börjar senare idag men stackars Mikael skulle ju åkt till Göteborg tidigt i morses...

I morgon blir det plugg på förmiddagen, sedan skall jag och W till Skene på hans lugnröntgen...

Nu ska jag ta mig en dusch, sedan bär det av till skolan! 







                                                                     Puss&Kram

                                                                                     


onsdag 9/12

Har haft en super trevlig dag idag! Har en tuff veckaa i skolan med lediht onsdag, torsdag & fredag! Så idag har jag och Wilmer vart hemma utan att ha ångest över allt jag borde göra i skolan. Vi började dagen med att ta sovmorgon till halv nio, sedan tog vi oss en lång varm dush för att sedan käka lite sen frukost. När vi var färdiga med alla morgonens 1000 bestyr såsom tvätt, disk, dammsugning.....Kom Frida & Alicia på besök! Barnen busade lite och vi drack en kopp kaffe. Eftermiddagen bjöd på promenad, lite shopping, lunch på fiket och tillsist Willes första tandläkarbesök. Mikael hade lagat god mat till oss när vi kom hem, och vid sju tiden åkte jag Frida & Alicia till kyrkan för att njuta av Luciakröningen. Var riktigt mysigt med julstämning och skönsång. Alicia diggade för fullt och gillade alla tända ljus! Nu har jag precis kommit hem & Frida och lillan har åkt vidare.

Här hemma är det tyst och skönt, bara bruset ifrån diskmaskinen som trollar bort allt stök efter middagen.
Jag tror att Pappan en trappa upp möjligtvis har somnat jämte sin lille son, hade inte vart första gången:)

Igår var vi på barnmottagningen i Skene på en Astma uppföljning med Wilmer, han har haft hosta nästan konstant i ett år nu och medicinen har inte gjort någon vidare förbättring. Så nästa vecka kommer en förhoppningsvis en remiss för lungröntgen så att läkaren kan utesluta att han har något där som bildar infektioner...

I morgon är det dags för pluttens första Luciatåg med skolan, han skall vara pepparkaksgubbe, världens godaste pepparkaka:) Ser jag fram emot!

På fredag är jag och wille själva hemma då Mikael och hans bröder skall ha grabb kväll med bio och annat sköj. På lördag åker jag, Wilmer och MammaMormor ner till staden Göteborg för en övernattning hos Tessan & Leia,..

Nu skall jag fortsätta att njuta av kvällen med min underbara man, myskläder, en kopp te och lite undrhållande Oskyldigt dömd!

Wilmer & Lissie Pussas lite


 

God Natt mina vänner


andra advent

..lugnet har lagt sig här hemma. Wille och Mikael har precis lämnat mig för att åka till Farmor & Farfar och hälsa på. Mikael skall tvätta bilen och Wilmer skall få springa runt ute och härja fritt bland hästar, katter och getter:)
Själv skall jag ägna mig åt min favorit sysselsättning, Studera! Finns det något bättre en söndags eftermiddag? haha.
Är helt ny städat här hemma, och tvättkorgarna eker av tomhet, disken är diskad och jag har en kopp ny bryggt kaffe i handen, så jag skall inte klaga.
I går var Cissi, Robban, Oskar och Magen här på middag, vi åt gott och hade trevligt som vanligt, smed lite nyårsplaner också! synd att inte fam Bränmar kunde komma, men vi ses ju snart ändå!
I fredags eftermiddag lämnade jag in en uppgift till skolan, i morgon skall den andra vara klar, nästa inlämning sedan på tisdag och den sista för veckan på fredag. Så ja, jag borde nog sluta blogga och börja arbeta!

2:a Advent idag, bara tre veckor kvar till jul!


Puss & Kärlek


torsdagen 3/12

♥Snart är det JUL!!!! längtar sååå, den 18:e december går jag på ett välbehövt jullov! Skall visseligen ha en stor tentadirekt efter lovet så vi får väl se hur ledig man kommer att vara...

Nu är nya bilen kommen iallafall! Är super fin, känner mig som en utav de lyxiga hemmafruarna i Desperate Houswifes när jag stoppar in Wille i bilen på morgonen och brummar iväg...hihi, löjligt??
..och idag har den fått nya vinterdäck också!

Idag har jag vart ledig i från skolan, eller snarare så har jag hemmastudier, skall skriva en Essä tills i morgon om Dyslexi!  Facktiskt en ganska rolig uppgift, lite annat än alla de grupp uppgifter vi har haft denna terminen..Omväxling förnöjer!

Nu skall jag åka upp till Wille på dagis, det är julpyssel på gång och det ser jag framemot! Var höjdpunkten när jag jobbade där!...när vi är färdigpysslade skall jag och W köpa julklapp till Mikael, sedan ska vi stormgästa willes lilla farmor!♥

Till helgen skall vi träffa Robban, Cissi och Oskar,lite middag och lek hemma hos oss, och på söndag skall vi ev till Bredared på adventsfika hos min klasskompis Susanne och hennes sambo Mikael:)

Nästa helg åker jag och wille till gbg för att fira Lucia med Tessan & Leia!

Sedan skall vi försöka hinna med ett besök på Liseberg också innan jul!

...........Nehepp, nu får den ständigt sena mamman raska på och åka till dagis......................


M I N   L I L L A   T O M T E N I S S E   F Ö R R A   J U L E N





RSS 2.0