Vitt vitt vitt


Morgondröm

Underbara underbara underbara.

Vaknar nere i min säng till doften av kaffe, hör lite musik, min sambo som sjunger och fyra små fötter som trippar omkring. Kommer upp och möts av denna syn. Mina älskade killar som fixar med mys frukost och steker plättar.
Fan va jag är lyckligt lottad!


Isberg...

Sitter i soffan med skvallerblaskan "hänt BILD", läser om beach 2012 och vräker i mig en stor skål choklad glass. Likt föregående år börjar mina nya liv på nyårsdagen. Träning, nyttig mat och sockerförbud. Tänker att "...på 6 månader hinner jag lugnt komma i form". Sedan låter det, " det är inte försent, visst hinner man på 4 månader om man ligger i?" till: "nu MÅSTE jag börja!" & slutar i en ända stor besvikelse då jag inser att sommaren är här, inte gram lättare, och inte ett dugg nyttigare. Vetskapen om detta händelseförlopp har jag redan väl inbiten sedan förr, ÄNDÅ sitter jag här med glass runt minnen och svullar.
Låg i badet förut med tre guppande isberg. Två bleka tuttar och toppen på en mage. Räknade ut att om midjan minskar med sisådär 3 cm? Täcker vatten ytan även magen om badkaret är halvfullt. Det borde jag väl ändå kunna åstadkomma? Nej du, mitt nya liv börjar NU (när glassen är slut), återkommer med resultat i sommar!


Loppisgalen

Har jag blivit galen? Gick för en tid sedan med i Facebook gruppen "Svenljunga loppis" där folk säljer och köper prylar sv varandra. Visste inte att detta skulle bli mitt fördärv..
Köpte 2 st ljusstakar, sålde ett soffbord, köpte 2 st mörkläggningsgardiner, köpte en studsmatta, sålde en byrå, köpte en stavmixer?!(vad hände där?) köpte en vårjacka till Hilma, köpte en skinjacka till mig...
Jag har heeelt tappat det, gått loss totalt! Måste hejda mig men kan inte.. Får be om att bli utesluten från sidan eller så får Mikael klippa mitt kort..

Helgen kom och tog slut, vi har haft fullt upp med vänner och familj hela dagarna, precis som jag vill ha det:) började fredagen med att Wille spontan "sov över" hos son farmor & farfar, lördagen bjöd på korvgrillning ned Evelina, Daniel & Elven, sedan kom Andreas & Sofie hit på middag & vin. Helgen avslutades med att vi fick in ny spis och inkopplad diskmaskin, sedan tog jag och bästa vännerna en promenad i kvällsmörkret. Idag var tanken att jag skulle plugga lite, istället har jag, städat, tvättat, bäddat rent i samtliga sängar, facebookat, bloggat, tryckt i mig en semla (på mindre än en nanosekund) MEN nu i skrivande stund har jag lagt fram skolarbetet framför mig så nu börjar jag! Heja Josse, du har haft hela dagen på dig och barnen kommer hem om mindre än två timmar. Bra jobbat. Hejdå.



Fredag!

Äntligen fredag igen! Veckans bästa dag om du frågar mig. Idag har vi redan hunnit ha morgon disco på Hilmas rum med "upp & hoppa ligg inte och dra dig, du & jag måste fånga dagen na nanaaaa", ätit en lång frukost & tagit en kort men uppfriskande promenad till dagis. Härligt när man rivstartar igång helgen såhär:)
Idag är planen att uppsatsen "from hell" ska bli färdig och sedan bara ligga snyggt & prydligt på datorns skrivbord tills i mars när det är dags för inlämning! Hade känts skönt..( optimist ut i fingerspetsarna)
Ha en fortsatt trevlig fredag i solskenet!
KRAM!


Blir tokig..!

Åh, sitter med helvetes uppgiften "didaktiskt ställningstagande" som jag suttit med i veckor nu utan att komma igång. Nu är jag snart färdig men vad har hänt? Känner mig helt avtrubbad och ointresserad. Får inget flyt i mitt skrivande och det stör mig!
Finns obegränsat med andra saker jag hellre hade gjort nu! Går omkring här hemma och myser när jag tänker ut hur jag vill ha det. Antar att ekvationen plugga+flytta/renovera+jul/nyår inte går ihop. Blir för mycket helt enkelt!

Vaknade upp till ett landskap täckt av ett tjockt vitt täcke av snö! Rafsade fram pulkor innan barnen vaknade och drog dom i pulkorna till dagis. Nu tittar solen fram och det är snudd på magiskt ute. I eftermiddag förvandlas jag och Mikael till barn igen när vi packar varm oboy och smörgåsar och kastar oss ut i pulkabacken! ÄNTLIGEN:) Som vi (och alla andra småbarnsföräldrar) har väntat!


Smyg titt på huset:)


Varför?!

Varje kväll har jag en bild om hur mina morgnar ska te sig. Jag lägger fram prydliga små klädhögar till barnen, dukar fram kaffekopp och yoghurtglas på bordet, slänger trallandes fram overaller, skor och mössa på hall golvet. Ser framför mig hur jag går upp tidigt tidigt på morgonen, tar en dusch, gör mig i ordning och läser en tidning medan barnen i sin takt så smått vaknar upp i sina rum till ett lugnt hem med lugn musik och tända ljus.

Verkligheten kommer ikapp mig kl 08.00 . Jag vaknar av ett ryck i Wilmers säng och vet inte vart jag är, inser att jag har en vansinnig ettårig i rummet bredvid som förmodligen vart vaken ett tag. Jag har försovit mig igen!
Är det fel på min väckarklocka eller är det jag som i min skönast djupsömn helt enkelt bara stänger av skiten och struntar i allt vad tända ljus och morgondusch heter?

Nu sitter jag här med mina studier, halva förmiddagen har gått och jag har precis kommit hem ifrån dagis... Blir så trött på mig själv..

Men imorgon! Då jäklar...:)


RekordRenovering?!

Pust och stön:) det har varit en minst sagt intensiv period, då vi startade vår lilla "renovering" av huset den 7/12 och flyttade in till ett så gott som klart hus den 22/12! Helt galna kvällar och nätter som bestått av målning, tapetsering, golvläggning, packning och flytt fram till småtimmarna. Men skam den som ger sig, vår dröm blev sann och vi hann fira vår första jul i huset år 2011 tillsammans med hela familjen! En underbar känsla!
Efter jul har vi rensat lägenheten, fått den städad (tack svärmor!) och tapetserat Wilmers rum samt köket!

Nu går jag bara runt här hemma och njuter i VÅRT hus:)
Tittar ut i trädgården och drömmer om små barfota fötter som springer runt och leker i sommar. Ser fram emot grillkvällar på uteplatsen och poolbad i trädgården:) allt känns så rätt och lätt!

På morgonen klär vi oss efter vädret och promenerar gatan ner till dagis, lilla Hilma tultar på i sin pluffsiga overall och är så duktig! Tänk att det kunde bli såhär bra!

Ikväll ska jag hå runt och ta lite bilder så ni får se hur här ser ut..
Men nu ska jag återgå till mitt otroligt fängslande skolarbete!
På återseende!

Kärlek Josefin


RSS 2.0