Philadelphiabullar i långpanna!

Ca 25st

5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 paket jäst (50g) för söta degar
1 dl socker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphia
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölen till 37 grader och rör ut jästen med. Blanda i det rumsvarma smöret, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta dagen smidig, gärna i maskin! Använd en ungsplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i hörnorna (den ska vara kladdig och lös!). Lägg över en bakduk och låt jästa i 30 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.

När degen jäst färdigt gör du små hål (4*6) jämt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 200 grader i 15-20 min eller tills den fått färg. Skär sedan upp i rutor och frys det som inte ska ätas upp direkt!

Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0